Dit is echt zo’n goede truc! In mum van tijd heb je zelf je mayo gemaakt met hulp van je staafmixer!
Ingrediënten:
– 1 vers ei
– 1 tl mosterd
– 1 el verse citroensap
– 200-250 ml olijfolie
– peper/zout
1. Breek het ei in een hoge maatbeker en voeg de mosterd en de citroensap toe.
2. Giet hier voorzichtig de olie bovenop. Hoe meer olie, hoe dikker je mayonaise wordt.
3. Zet de staafmixer op de bodem van de maatbeker op de eidooier.
4. Trek de staafmixer heel langzaam omhoog
5. Tadaaaa!! Dit blijft ongeveer 1 week goed afgesloten en in de koelkast.
Variaties:
Zin in een ander mayosmaakje?
– Aioli: Voeg een uitgeperst teentje knoflook toe.
– Citroenmayo: Meer citroensap + rasp van de citroen
Je kunt hier lekker mee experimenteren, ik ben benieuwd naar jouw variant!
Pingback: Broccoli burgers - Gezond & Gelukkig
Pingback: Frisse koolsalade - Gezond & Gelukkig