Over mij

Orthomoleculair therapeut,  kindervoedingscoach, moeder, vrouw en ervaringsdeskundige.

Van cijfertjes naar gezonde voeding

Het was april 2018 en ik voelde me een beetje ziekig. Iedereen is weleens ziek, maar ik merkte dat ik ineens het gevoel had dat ik niet meer kon. Ik ben toch aan het werk gegaan, maar ik belandde kort daarna toch thuis. Een pittige periode. 

Wel een periode waarin ik, met hulp van een coach, ben gaan bedenken “Waar word ik nu echt gelukkig van?” “Wie en wat zijn belangrijk voor mij?” Vragen waar ik eigenlijk niet bij stilstond, terwijl ik maar door denderde.

En zo realiseerde ik me dat ik meer wilde gaan doen met mijn passie voor gezondheid en voeding. Dus ik heb een opleiding tot voedingsdeskundige afgemaakt! Ik ben één dag in de week minder gaan werken en die dag een eigen praktijk gestart. Daarna volgden nog een aantal opleidingen waaronder Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut en heb ik in 2020 besloten om hier volledig voor te gaan. 

Moeder, ondernemer, eeuwige student

Alle ballen in de lucht houden

Werkende vrouw & moeder

Ik vind het niet altijd meevallen als werkende moeder. Soms heb ik het gevoel dat ik me in 100 stukjes moet opdelen. Vooral bij ziekte of onverwachte gebeurtenissen.

Soms kijk ik weleens met weemoed terug naar de periode dat vrouwen thuis waren en mannen werkten. Hoewel het me vreselijk saai lijkt, was het wel lekker overzichtelijk. Bovendien ging het leven toen nog een stuk langzamer. Geen mobiel, geen Whatsapp en geen mails. Dan wachtte je gewoon een week op een brief terug. Zoveel minder dingen om over na te denken en zoveel minder prikkels.

Tegenwoordig is het gewoon een stuk drukker. Ik merk dat ik soms last heb van al die prikkels die op me afkomen en al die dingen die ik moet (van mezelf). En dan loop je jezelf weleens voorbij.. En dan komt er ineens een eetbui voorbij.. Hmmm tijd voor reflectie.

Ik grijp dan steeds weer terug naar mijn basis die o.a. bestaat uit gezonde voeding, voldoende beweging en slaap, me-time en het reduceren van stressfactoren.

Mijn missie is om bij te kunnen dragen aan die stevige basis van zoveel mogelijk andere vrouwen. Want wanneer je lekker in je vel zit en goed zorgt voor jezelf, dan is er geen ruimte meer voor die eetbuien..

Jorien de Gans

Last van eetbuien?

Download hier het GRATIS SOS plan. Maak betere keuzes door inzicht in je eetbuien.