Dit vind ik echt heerlijk! Lekker op de bietenpannenkoek, bij de lunch of bij de warme maaltijd. Dit kan heel snel met gesneden kool en wortel, maar heb je en keukenmachine dan kun je dit ook zelf doen.
Wil je van je zoete smaak afkomen, laat de rozijnen dan weg.
Ingrediënten:
– zakje gesneden rode kool of 1/4 rode kool
– zakje gesneden witte kool of 1/4 witte kool
– zakje wortelreepjes of 2 winterpenen
– 1 citroen
– (zelfgemaakte) mayonaise o.b.v. olijfolie
– mosterd
– olijfolie
– verse peterselie, grof gesneden
– peper en zout
– (handje rozijnen)
1 .Start met de dressing: Meng 2 el mayonaise met 2 tl. mosterd, de sap van een halve citroen en 2 el olijfolie
2. Doe de kool en de wortels in een keukenmachine als ze nog ongesneden zijn en doe de inhoud samen met de peterselie in een grote kom.
3. Heb je zakjes gekocht, dan gooi je alle zakjes leeg in een grote kom en voeg je de peterselie ook toe.
3. Vermeng dit met de dressing en voeg eventueel nog wat extra olijfolie of citroensap toe.
4. Voeg evt. de rozijnen toe
5. Bestrooi met peper en zout naar smaak.