Lekker voor een vegetarisch dagje!
Ingrediƫnten voor 4 burgers:
– ongeveer 300 gram gekookte broccoli
– 2-3 eieren
– 4-5 el (haver)meel
– 1/2 tl knoflookpoeder
– snuf kurkuma
– peper en zout naar smaak
– kokosolie
– 1/2 bakje gebakken kastanjechampignons
– 4 (glutenvrije) broodjes
– garnering burger zoals sla, komkommer, tomaat, sausjes*, radijskiemen, gebakken uien etc.
* Zie ook de supersnelle mayo!
Bereiding
1. Pak alvast een grote koekenpan en een deksel (of groot bord).
2. Doe alle ingrediƫnten in een blender of het bakje van een staafmixer, behalve de champignons!
3. Roer de champignons door het mengsel.
4. Verwarm de grote koekenpan met wat kokosolie.
5. Vorm 4 burgers van het mengsel met je handen.
6. Bak in de pan in een minuut of 10 gaar op matig tot middelmatig vuur. Doe een deksel (of bord) op de pan zodat ook de binnenkant goed gaart.
7. Snijd de broodjes open en leg de burgers erin. Garneer met wat je lekker vindt.
Lekker met zoete aardappelfrites!