Deze jam is super snel klaar en bevat alleen maar gezonde ingrediënten! In de koelkast bewaar je deze jam ongeveer 1 week.
Voor een flinke bak/pot (dus bedenk even of die op gaat in een week en maak anders een kleinere portie):
250 gram (bio) diepvriesfruit
3 el chiazaad
Optioneel: Ahornsiroop
1. Doe het diepvriesfruit in een pannetje en breng op middelmatig vuur aan de kook.
2. Zet zacht en laat even doorpruttelen totdat al het fruit zacht is geworden. Hoe lang dit duurt hangt af van het type fruit wat je gebruikt. Grote aardbeien hebben vaak iets langer nodig dan kleine besjes.
3. Stamp het fruit daarna met een ronde stamper of een vork. Voeg het chiazaad toe, roer door en laat nog een paar minuten op staan totdat de jam een beetje indikt.
4. Gebruik je heel zuur fruit zoals frambozen, dan kun je eventueel een eetlepel ahornsiroop toevoegen om het een beetje te zoeten.
5. Doe in een schoon bakje of potje en laat de jam een beetje afkoelen voordat je het in de koelkast zet.
Easy peasy toch?!
Eetsmakelijk!