Heerlijk in het weekend lekker wafels bakken! En hoe mooi is het dat je daarmee alvast je eerste portie groenten binnen hebt?
Ingrediënten:
> 1 middelgrote courgette in blokjes
> 2 handen spinazie of (gemengde) sla
> ongeveer 200 gram havermeel
> 3 eieren
> 2 tl bakpoeder
> 1 el Italiaanse kruiden
> snuf zout &peper
> (1 banaan in plakjes)
> kokosolie om mee in te vetten
> topping, denk aan avocado, zalm, kipfilet, kiemgroenten, komkommer, tomaat etc.
Nodig: een blender & een wafelijzer.
Bereiding:
1. Verwarm het wafelijzer voor en vet in met kokosolie.
2. Doe de courgette samen met de sla en de eieren in een blender. Mix tot je een glad mengsel hebt.
3. Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot je een beslag hebt wat zo dik is als yoghurt.
Is het iets te dun, voeg dan een beetje extra havermeel toe, is het te dik kun je er een scheutje havermelk aan toevoegen of nog een stukje courgette.
4. Afhankelijk van het type wafelijzer doe je 2 ruime eetlepels beslag per wafel.
In mijn wafelijzer kun je 2 rechthoekige wafels tegelijkertijd in bakken. Ik gebruikte per keer dus 4 eetlepels.
Beleg ze ruim met bijvoorbeeld, avocado, zalm en tomaatjes. En geniet ervan!