Genieten van eten maakt minder dik

“Eigenlijk zou ik dit niet moeten eten”, denk je terwijl je iets eet wat je van jezelf eigenlijk niet mag.. (vul zelf maar in wat ).

Wist je dat dat soort gedachten direct invloed hebben op je spijsvertering?

Het is (een vorm) van stress voor je lichaam en dat heeft eigenlijk per definitie een slechte invloed op je spijsvertering.

Ons lichaam heeft namelijk één hoofddoel en dat is overleven. Dus stress krijgt altijd voorrang. Want stress betekent (mogelijk) gevaar! En waar jij stress van krijgt, of dat een leeuw is die achter je aan zit of eten wat jij van jezelf niet mag.. Daar maakt je lichaam geen onderscheid in.

Dus wanneer jij er bewust voor hebt gekozen om iets lekkers te eten, geniet er dan ook van! Op die manier kan jouw lichaam het ook goed verteren en heb je minder kans op klachten achteraf. Een betere spijsvertering is uiteindelijk ook beter voor je gewicht!

Dus maak er een ontspannen moment van en geniet met volle teugen!

Tijdens een eetbui is dat vaak lastig. Dat voelt niet als een bewuste keuze om iets lekkers te eten.

Dan heb je geen rem en het idee geen controle te hebben over wat je eet.

De vraag is wat hier achter ligt? Heb je een drukke dag gehad, ben je moe, heb je veel zorgen of heb je eigenlijk gewoon ontzettende honger? 

Vaak last van eetbuien?

Download dan het gratis SOS plan (zie hieronder) of plan een gratis kennismakingsgesprek om te kijken of het programma volgens de EET-methode iets voor jou is. Ik begeleid vrouwen 1-op-1  op weg naar een gezondere relatie met eten, zodat ze gelukkig en gezond in het leven staan.

Last van eetbuien?

Download hier het GRATIS SOS plan. Maak betere keuzes door inzicht in je eetbuien.